Mateřské školy

Základní školy

Základní umělecké školy

Střední školy a VOŠ

Školní jídelny

Metodika poskytování dietní stravy v rámci školního stravování

Jde o dokument doporučujícího charakteru, který nabízí návod, jakým způsobem dietní stravu zajistit a poskytnout v případě, že je po ní poptávka. Prošla pilotním testováním na reprezentativním vzorku škol, které ji velmi ocenily. Na její přípravě se podíleli odborníci napříč obory od nutričních terapeutů, přes hygieniky a metodiky školního stravování až po odborníky na gastronomii.

„Metodika poskytování dietní stravy v rámci školního stravování je pomůckou, která nabízí ucelený a oficiální návod, jakým způsobem dietní stravu zajistit v případě, že je po ní poptávka,“ doplňuje ředitelka Státního zdravotního ústavu Barbora Macková.

Odkaz na plné znění Metodiky dietního stravování: i – SZÚ | Oficiální web Státního zdravotního ústavu v Praze i (szu.cz)

Institucionální stravování

 

Sdílet článek na sociálních sítích:
Facebook
X
LinkedIn
Nákupní košík0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu
0